Війна
16 жовтня 2016
З фронту повернувся легендарний 34-й батальйон територіальної оборони
На території Генічеського району пройшла планова ротація підрозділів ЗСУ.
news-image

Бійці з 34-го батальйону територіальної оборони навели паніки на Чонгарі.

У повній бойовій екіпіровці на броні підійшли до самого КПВВ. Навіть наші прикордонники злякався, інформує «Є!» з посиланням на Трайдент.

Також бійці заявили, якби захотіли то як мінімум до Джанкоя прорвалися на ходу.

34-й окремий батальйон, створений в Кіровоградській області в травні 2014 року. 70% особового складу батальйону становили добровольці. До нього увійшли люди з різних регіонів - з Луганська, з Маріуполя, зі Львова, в тому числі учасники євромайдану.

Те що творилося на тій стороні, це не передати! Люди, які роблять в даний момент «перехід», почали обніматся, змахуючи хустками, автобуси сигналять у деяких сльози на очах ...

На території Генічеського району пройшла планова ротація підрозділів Збройних сил України. Замість десантників, із зони проведення антитерористичної операції повернувся легендарний 34 окремий мотопіхотний батальйон ЗСУ «Батьківщина».

13 жовтня, напередодні Дня захисника України, особовий склад батальйону взяв участь в акціях, які проводилися з ініціативи командування цього підрозділу. (Про них ми розповімо пізніше).

 Бійці в повній екіпіровці на військовій техніці разом із волонтерами проїхали вулицями Генічеська та Новоолексіївки, відвідали заходи в гімназії, Новоолексіївській школі №1 і РДК. Також, колона бойової техніки дійшла до Чонгара і розвернувшись, пішла до місць дислокації.

Нагадаємо, що 34 батальйон був сформований в 2014 році з добровольців і один з перших став на захист України. Пізніше, підрозділ увійшов до складу 57 мотопіхотної бригади Збройних сил України. Сьогодні, основна частина батальйону - це контрактники, які брали участь в бойових діях на Сході України. 26 військовослужбовців батальйону віддали свої життя, захищаючи незалежність і територіальну цілісність країни.

У складі 34 батальйону служать і жителі Генічеського району. У планах військових - створити у нас пункт постійної дислокації 34 окремого мотопіхотного батальйону ЗСУ «Батьківщина».