Суспільство
16 жовтня 2016
На Сумщині діти чудом вижили після вибуху гранати (фото)
Те, що сталася в Ромнах доводить - зброя та боєприпаси, які знаходяться у незаконному обігу, є вкрай небезпечними.
news-image

На Сумщині тільки випадок врятував життя дітей від злочинної недбалості батьків. Ні мати ні її співмешканець не звернули уваги на те, що один з синів приніс додому справжню бойову гранату.

Пригода сталася вчора о 00.10 годині в Ромнах. До чергової частини місцевого відділу поліції надійшло повідомлення від лікаря бригади швидкої допомоги про те, що в одному з багатоквартирних будинків стався вибух, в результаті якого отримали осколкові поранення верхніх кінцівок два брата - 2002 і 2013 народження. Після надання медичної допомоги діти були відпущені додому, інформує «Є!».

За попередніми висновками співробітників поліції, які виїхали на місце події, в двокімнатній квартирі стався вибух гранати Ф-1. Осколки якої торкнулися дітей, а також пошкодили вхідні двері квартири, стіни, підлогу і холодильник.
Старший хлопець пояснив, що знайшов гранату і приніс її додому. Показав свою «знахідку» матері і вітчиму, але ті не тільки не відібрали у нього небезпечну річ, але і взагалі не звернули на цей факт уваги.

«Хлопець зайшов у свою кімнату, де також знаходився його молодший брат, після чого витягнув чеку. На щастя для всіх, він здогадався викинути гранату в коридор і закрити двері, - каже Юлія Загамула, начальник Роменського відділу поліції, - це і врятувало життя хлопцям і іншим членам родини. Така недбалість батьків просто злочинна. Адже від вибуху могли постраждати і інші їхні малолітні діти, оскільки в сім'ї їх виховується четверо, так і жителі всього будинку.»

За даним фактом в поліції розпочато кримінальне провадження за ст.263 ч.1 Кримінального Кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами», в рамках якого з'ясовується як бойова граната виявилася в руках дитини.

Подія, що сталася в Ромнах красномовно доводить - зброя та боєприпаси, які знаходяться у незаконному обігу, є вкрай небезпечними. Поліцейські підкреслюють: в області триває місячник добровільної здачі незареєстрованої зброї. Громадяни, які здадуть її добровільно, будуть звільнені від кримінальної відповідальності. Тільки так можна запобігти нещасним випадкам, жертвами яких можуть стати саме ваші діти.