Події
16 жовтня 2016
В Національному театрі покажуть найкращі вистави Богдана Ступки
Покази пройдуть з 13 по 24 жовтня на Камерній сцені імені Сергія Данченка Національного академічного театру ім. Івана Франка.
news-image

З 13 по 24 жовтня на Камерній сцені  імені Сергія Данченка Національного академічного театру ім. Івана Франка відбудеться ретроспективний показ відеозаписів найкращих вистав, де легендарний актор Богдан Ступка виконував головні ролі.

Перед початком показу відеозаписів вистав відбудуться зустрічі із постановочними групами вистав та акторами-колегами Богдана Ступки, які поділяться своїми враженнями від репетицій та народження постановок, а також про те, яким партнером «Бодя», інформує «Є!» з посиланням на UkraineArtNews.

Розпочне ювілейну імпрезу 13 жовтня знакова вистава у долі актора – «Украдене щастя». Цю постановку у 1979 році поставив відомий режисер Сергій Данченко за однойменною драмою Івана Франка. Постановка неодноразово представляла театр на престижних театральних форумах та фестивалях, а роль Миколи Задорожного Богдан Сильвестрович вважав улюбленою і блискуче грав майже три десятиліття на франківській сцені!

16 жовтня глядачі зможуть побачити ще одну виставу-візитівку–«Тев’є-Тевель».Вона прикрашала афішу Національного академічного театру ім. Івана Франка більше двох десятиліть (п’єсу Григорія Горіна за «Тев’є-молочником» Шолом-Алейхемапоставили Сергій Данченко і Дмитро Чирипюк, сценограф Данило Лідер, балетмейстер Борис Каменькович). З цією виставою франківці гастролювали не лише в Україні, але й у Росії, Німеччині, Польщі та США.

17 жовтня буде показано відеозапис вистави, що у 2003 р. поєднала творчість двох театральних майстрів відомого грузинського режисера Роберта Стуруа і українського актора Богдана Ступку трагіфарс  за Софоклом «Цар Едіп». Дійсно, по-філософському багатозначна вистава, яка неодноразово викликала бурхливі реакції у глядачів та театральних критиків.

18 жовтня в театрі представлять запис вистави «Лев і Левиця»(постановник Станіслав Мойсеєв).Вистава була удостоєна премії «Київська пектораль».

24 жовтня глядачі побачать одну з останніх сценічних робіт актора -містерію «Легенда про Фауста» (постановник Андрій Приходько). В основу цієї версії покладені твори німецьких авторів: лялькова комедія Гейсельбрехта (1797 р.), Йоганна Шпіса(1587 р.) та п’єса англійського драматурга Крістофера Марло (1564-1593 рр.) «Трагічна історія Доктора Фауста».

На численні прохання шанувальників творчості Богдана Ступки Національний академічний театр ім. Івана Франка зробив додаткові покази найочікуванішихвистав:30 жовтня пройде додатковий відеопоказ вистави "Тев'є-Тевель".

27 листопада глядачі матимуть змогу знову побувати на творчому вечорі "Крила. Вечір з Богданом", що відбудеться на Основній сцені театру.