Війна
18 жовтня 2016
Авіаудари Росії в Сирії можуть бути військовими злочинами - ЕС
Росія продовжує захищати інтереси своїх громадян
news-image

Повітряні авіаудари влади Сирії і Росії по цивільних цілях в місті Алеппо можуть бути військовими злочинами.

Про це заявили міністри закордонних справ країн - членів Євросоюзу, які зібралися на засідання Ради ЄС у Люксембурзі, повідомляє Радіо Свобода.

 Як говориться в заяві від імені всіх 28 країн - членів ЄС, з початку наступу на Алеппо сил режиму президента Сирії Башара Асада та його союзників, в першу чергу Росії, інтенсивність і масштаб повітряних бомбардувань східній частині Алеппо стали очевидно непропорційними.

 

В ході наступу відбуваються цілеспрямовані удари по лікарнях, медичному персоналу, школам і життєво важливою інфраструктурі, а також використовуються" бочкові бомби "(імпровізовані бомби великої потужності - ред.), Касетні бомби і хімічне озброєння, йдеться в заяві.

 Перед початком засідання кілька міністрів закликали посилити тиск на Росію через її дій в Сирії, як і на сам сирійський режим і інших його союзників, зокрема, Іран. Але верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні перед початком зустрічі заявляла, що питання про санкції щодо Росії через її дії в Сирії не пропонувала до розгляду жодна з країн Євросоюзу.