Події
19 жовтня 2016
«Шахтар» заборонив клубам «ДНР» проводити матчі на «Донбас Арені»
Керівництво стадіону відмовилось надати арену в користування Футбольного союзу "ДНР".
news-image

Представники ФК «Шахтар» відповіли відмовою на прохання керівництва Футбольного союзу "ДНР" дозволити їх командам використовувати стадіон «Донбас Арена» за його прямим призначенням, повідомляє «Є!» із посиланням на Известия.

Спортивна споруда простоює вже протягом 2,5 року, один раз на місяць в його фойє видається гуманітарна допомога, проте на сам стадіон не пускають нікого.

Як розповів «Известиям» президент Футбольного союзу "ДНР" Ігор Петров, керівники організації робили спроби виправити ситуацію і кілька разів зверталися до представників «Шахтаря», проте завжди отримували відмову.

«Донбас Арена» - приватна власність футбольного клубу «Шахтар». І, хоч цього клубу зараз немає на території нашої республіки, вони цей комплекс утримують, обслуговують і тому користуватися не дають. Спроби звернення до них були, але безуспішні. Вони не входять в структуру "ДНР", хоч об'єкт і знаходиться в Донецьку.

По суті, це не в нашій компетенції. На приватну власність ніхто зазіхати не буде. Але з точки зору здорового глузду, коли все зрушиться з мертвої точки, коли міжнародне співтовариство визнає нас незалежною республікою, все це вирішиться досить швидко.

Поки відсутня правова база для переведення об'єктів республіканського значення з приватної власності в державну. Тільки після визнання "ДНР" це стане можливим. Ми як в шаховому цугцвангу - нікуди ходити. Але ми тільки на початку шляху, - сказав Ігор Петров.


Зазначається, що зараз футбольні клуби "ДНР" - «Арсенал», «Оплот Донбасу», «Металіст», «Хімік», «Перемога», «Беркут», «Антрацит», «Сніжне» та інші команди проводять свої матчі на старих стадіонах Донецька, стан яких визнано задовільним, - «Олімпійському», «Кіровці», «Металурзі» і «Шахтарі».
«Донбас Арена» - домашній стадіон донецького «Шахтаря» - не функціонує з літа 2014 року. Через війну на сході України «гірники» були змушені покинути Донецьк. У серпні 2014 «Донбас Арена» отримала численні ушкодження через попадання снарядів і стала центром розподілу гуманітарної допомоги благодійного фонду Ріната Ахметова -  президента «Шахтаря».

Читайте також: Брат Обами підтримає Трампа під час президентських виборів