Резонанс
19 жовтня 2016
50 тисяч осіб прийшло вшанувати пам'ять «Мотороли»
Першими з «Моторолою» попрощалися Олександр Захарченко та голова Денис Пушилин
news-image

У Донецьку пройшли похорони бойовика «Мотороли», якого ліквідували 16 жовтня з допомогою вибуху, що прогримів в ліфті його будинку. Першими з «Моторолою» попрощалися інші бойовики - ватажок «республіки» Олександр Захарченко та голова «Народної Ради» Денис Пушилин, повідомляє информресурс бойовиків, передає «Є!».

Як повідомляється, церемонія прощання почалася близько 10 ранку за місцевим часом у будівлі Донецького державного академічного театру опери та балету. У зв'язку з траурним заходом дорожній рух в центрі міста перекрито.

На похорон бойовика «ДНР», за даними сепаратистських видань, прийшло 50 тисяч осіб.

При цьому місцеві жителі розповіли, що пенсіонерів, бюджетників і студентів, що проживають на тимчасово окупованій території, на похорон зганяли примусово.

У соцмережах також пишуть, що сьогодні заняття в донецьких школах скоротили, щоб відправити вчителів на церемонію прощання з бойовиком.

При цьому, як повідомляє український журналіст Юрій Бутусов, на похоронах «Мотороли» натовп викрикував українські гасла. Люди кричали «Слава героям!» і «Герої не вмирають!».
«Моторолу», який родом з Росії, поховали на кладовищі в районі Донецького моря в Ленінському районі Донецька.

Паралельно в Донецьку ховали охоронця «Мотороли», загиблого разом з ним у ліфті. Однак на похоронах 35-річного Євгена Гадлия з позивним «Гога» були, на відміну від похорону «Мотороли», тільки рідні і близькі.