Суспільство
20 жовтня 2016
Дружина міністра інформполітики отримала нагородну зброю, а нардеп Ляшко - аж дві
Кому і за що силові міністри роздають нагородну зброю.
news-image

В Україні в якості нагороди силовими відомствами роздано понад 40 тисяч одиниць вогнепальної зброї за роки незалежності. Такі дані Української асоціації власників зброї. Щасливі володарі таких пістолетів чи револьверів — зазвичай не герої війни чи відважні правоохоронці. Частіше за все, це непересічні громадяни, близькі до керівництва міністерств, які цю зброю і роздають, передає «Є!» із посиланням на Hromadske.ua.

Зокрема, нагородну зброю також отримала дружина міністра інформаційної політики – Яна Конотоп. Вона працює ведучою на 5 каналі. Тепер жінка - власниця елегантного жіночого ПСМ та 8 патронів. Цікаво, що  пістолет пані Конотоп отримала до власного дня народження.

За визначні заслуги в зміцненні обороноздатності України, зразкове виконання службового обов’язку та виявлену при цьому честь та доблесть, - йдеться в наказі міністра Полторака.
Якби я була державним службовцем або публічним — політиком, я була б зобов’язана відповісти на ваше питання. Оскільки я не є ані публічним політиком, ані держслужбовцем, то я залишу за собою право на це питання не відповідати. Ще раз підкреслю, через те, що воно стосується безпеки моєї і моєї родини, — прокоментувала своє нагородження у телефонній розмові Яна Конотоп.

В столиці за останні два роки відзначили чимало тиловиків «героїв», які мають добре відомі прізвища. В 2015 му році власниками вогнепальної короткоствольної зброї завдяки зусиллям міністра оборони Полторака стали, наприклад, судді. Звичайно ж, не рядові. Голова Вищого Адміністративного суду Олександр Нечитайло, голова Вищого господарського суду Богдан Львов та голова Вищого спеціалізованого суду з питань з розгляду кримінальних і цивільних справ Борис Гулько отримали по автоматичному пістолету Стєчкіна та по 20 патронів на кожного.

Відзначив міністр за видатні заслуги і керівництво ключової судової установи столиці  — Печерського суду. Його голова Руслан Козлов та заступник Олег Білоцерківець стали власниками пістолетів Макарова та патронів до них.

В переліку володарів стволів - і низка синіх мундирів. Пан Полторак ощасливив нагородною зброю верхівку військової прокуратури, тієї самої, яка має розслідувати злочини та виявляти зловживання в його відомстві. Заступники Головного військового прокурора Дмитро Борзих та Віктор Король отримали по пістолету ТТ – улюблену зброю криміналітету.

Ще один заступник головного військового прокурора — Ігор Козлов — став власником раритетного німецького Вальтера.

Озброєні завдяки міністру оборони і люди на місцях. Військовий прокурор Західного регіону, військовий прокурор Центрального регіону та заступник військового прокурора Південного регіону нагороджені пістолетами Макарова.

Зброю від міністра оборони отримав і соратник Петра Порошенка, його бізнес-партнер Олег Гладковський, який також є першим заступником секретаря РНБО. Для поважної людини – і поважний пістолет. Австрієць Глок 19 та 100 патронів до нього. Його вартість в Сполучених Штатах Америки стартує від 600 доларів. За які кошти цю модель придбало оборонне відомство – також таємниця.

Уважив Степан Полторак і бізнес-партнера екс-глави адміністрації Президента Бориса Ложкіна. Підприємець-мільйонер Олег Калашніков нагороджений Вальтером ПП. Улюбленим пістолетом Джеймса Бонда.

Нинішній завгосп Порошенка – т.в.о. керівника Державного управління справами Іван Куцик в 2015-му році отримав від міністра оборони особливу нагороду – штурмову гвинтівку ФОРТ-224. Такими моделями забезпечуються спецпідрозділі міністерства оборони та Національної гвардії України.

Не змогли залишити без уваги і  колишнього ректора Харківського університету внутрішніх справ Сергія Гусарова. Двічі народного депутата від Партії регіонів, ставленика біглого міністра Віталія Захарченка, та врешті-решт, генерала.В минулому році Гусаров отримав від міністра Полторака пістолет марки Кольт.

Озброєні і небезпечні також народні депутати. До переліку вже відомих прізвищ власників нагородної зброї, долучилась ще низка обранців. Це депутати від БПП Іван Винник і Віктор Кривенко, а також член «Самопомічі» Тарас Пастух — з пістолетами Макарова.

Також з пістолетом одіозний слуга народу Богдан Дубневич.  Пану Дубневичу пощастило двічі. Він отримав зброю не тільки від Полторака, але й від Авакова. Які моделі – депутат відповісти посоромився.  Зброєю під куполом також володіє головний радикал Олег Ляшко. І це не лише вила. У народного депутата 2 нагородні одиниці – від СБУ та МВС.

Я вдячний МВС і СБУ за те, що оцінили мій вклад і моїх колег! Всі інші деталі повідомляти не буду! — говорить народний депутат Олег Ляшко.

На публіку міністр Аваков з депутатом Ляшком били горщики. Головний радикал в 2014-му році в фейсбуці назвав очільника силового відомства «дибілом». Міністр з відповіддю не забарився, назвавши Ляшка керманичем «педерастичної партії».

Однак, публічна неприязнь не завадила міністру потай нагородити народного депутата зброєю. Про яку саме модель зброї йде мова, Олег Ляшко не зізнається, а сама тема розмови його дуже дратує.

Власником 2-х нагородних одиниць зброї є також Віталій Кличко. У мера столиці є автоматичний револьвер Стєчкіна від міністра Полторака та револьвер Альфа від міністра Авакова. Навіщо кращому боксеру світу зброя — київський очільник пояснює, як завжди: лаконічно.

Якщо буде потреба, я, як військовослужбовець, піду захищати батьківщину, — говорить мер столиці.
Читайте також: Президент Філіппін знову образив Обаму та попрощався з США