Події
20 жовтня 2016
Російські митники відкрили вогонь по машинах, що перевозили м'ясо з України
Митники стверджують, що водії автомобілів "створили загрозу їх життю та здоров'ю".
news-image

Бійці СЗШР Брянської митниці (Росія) відкрили вогонь при затриманні двох автомобілів УАЗ, водії яких намагалися втекти з партією контрабандного м'яса з України. Як повідомила прес-секретар митниці Людмила Борисова, затримання зі стріляниною сталося в Севському районі Брянської області в півтора кілометрах від кордону, передає «Є!»

Співробітники митного СЗШР і оперативних підрозділів Брянської митниці на грунтовій автодорозі в Севському районі регіону на відстані 1,5 кілометрах від кордону Росії з Україною для затримання двох автомобілів УАЗ, які йшли з боку України в обхід пунктів пропуску, застосували табельну зброю, - сказала Борисова .

Вона зазначила, що зброя була застосована через те, що автомашини "створили загрозу життю і здоров'ю" співробітників митниці. В результаті інциденту ніхто не постраждав, водій однієї з машин затриманий.

На двох затриманих автомобілях були держномери брянського регіону. У салонах і вантажних відсіках машин виявлено партію контрабандного м'яса загальною вагою близько чотирьох тонн, продукція ввозилася з території України.

За фактом затримання контрабанди порушено дві справи за ч. 1 ст. 16.1 КоАП РФ "Незаконне переміщення через митний кордон Митного союзу товарів і транспортних засобів міжнародного перевезення". Перевірка за фактом інциденту триває.

Про випадки контрабанди м'яса з території України в Брянській митниці повідомляють регулярно. Останній подібний інцидент мав місце в липні.

Читайте також: У США дипломатів з Росії не пустять на виборчі дільниці
Читайте також: Смілива киянка разом із поліцейськими затримала грабіжника