Політика
20 жовтня 2016
Президент РФ Володимир Путін готовий капітулювати
Кремль відчуває потенційну силу противника.
news-image

Німецький журналіст Андрій Гурков зауважив, що Президент РФ Володимир Путін уже готовий здатися, про що свідчить його поїздка до Берліну, інформує «Є!».  

«Володимир Путін їде в Берлін. Лише кілька років тому це було б в основному доказом міцних відносин між РФ і Німеччиною. Сьогодні ж це практично зовнішньополітична сенсація», – наголосив Гурков.

 Він нагадав, що це перший візит кремлівського лідера в німецьку столицю після анексії Криму в березні 2014 року, після чого почався конфлікт на території Донбасу і загострення у відносинах між Росією і Заходом.  

«Російський лідер приїжджає на запрошення політика, що більше за всіх підтримує європейські санкції проти Москви, а тому є однією з основних мішеней російської пропаганди: канцлера Анґели Меркель. Те, що Путін прийняв запрошення всього за день до запланованої на середу зустрічі, показує, що він вагався», – зауважив журналіст.

 На його думку, раптова зміна позиції Кремля може мати два пояснення.

По-перше, «Росія явно зіткнулася з проблемами в Сирії і хотіла б переключити увагу світу на іншу тему. Її військова кампанія в Сирії затьмарила тему конфлікту в Східній Україні. Тепер ситуація змінюється на протилежну».   

«Друге – за останні дні Путін відчув, що Захід вміє бути жорстким. Американці припиняють переговори щодо Сирії. Великобританія і ЄС говорять про військові злочини РФ в Сирії. Німеччина обговорює посилення санкцій і зупинку проекту Північний потік-2, а президент Франції дав зрозуміти, що в Парижі зможе обговорювати зі своїм російським колегою тільки Сирію, змусивши Путіна, який збирався відкрити там російську церкву і виставку на Сені, скасувати вже запланований візит», – нагадав автор.   

«Можливо, саме ця публічна образа з боку французького президента – людини, яку Москва досі вважала слабким і невпевненим представником Заходу – глибоко вразила Путіна. Тому він подав сигнал, що готовий говорити. Не варто очікувати від переговорів 19 жовтня чогось екстраординарного. Але Путін, схоже, щодо спілкування з Заходом, починає піддаватися. Тепер Кремль відчуває потенційну силу противника», – підсумував Гурков