Політика
12 грудня 2014
Двох тюремників Качанівської колонії будуть судити за знущання над Тимошенко
Прокуратура Харківської області затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно двох працівників Качанівської виправної колонії (№ 54), що підозрюються у застосуванні сили до Юлії Тимошенко.
news-image

Про це повідомляє «Єдність» із посиланням на прес-службу прокуратури Харківської області

За інформацією першого заступника прокурора області Валерія Романова, вказаним заступникам начальника колонії інкримінується перевищення влади або службових повноважень (ч. 2 ст. 365 КК України).

Як повідомлялося раніше, в ході досудового розслідування встановлено, що ці особи ввечері 20 квітня 2012 року за відсутності медичних показань для екстреної госпіталізації, а також передбаченого ст. 117 Кримінально-виконавчого кодексу України примусового транспортування до лікувального закладу, незаконно та протиправно застосували до засудженої Юлії Тимошенко фізичне насильство. Згідно з результатами медичної експертизи, своїми протиправними діями підозрювані нанесли Ю. Тимошенко легкі тілесні ушкодження.

7 листопада їм оголошено про підозру та обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою. Однак 13 листопада Апеляційний суд області, розглянувши скарги сторони захисту, змінив одному з них запобіжний захід на домашній арешт. У зв’язку з цим за клопотанням прокуратури на час досудового розслідування його відсторонено від займаної посади.