Політика
21 жовтня 2016
Росія готується до заморожування видобутку нафти
Ціни на нафту зрозтають.
news-image

Світові ціни на "чорне золото" зростають на тлі коментарів міністра енергетики Росії Олександра Новака, який підтвердив, що Росія як і раніше налаштована на заморозку видобутку нафти, свідчать дані торгів, передає «Є!», опираючись на Прайм.

Станом на 21.58 КВ вартість грудневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,78% - до 51,78 долара за барель. Ціна грудневих ф'ючерсів на нафту марки WTI підвищувалася на 0,43% - до 50,85 долара за барель.

У п'ятницю Новак заявив, що позиція Росія щодо заморозки видобутку нафти не змінювалася, і країна як і раніше налаштована на це. Більш того, Новак і міністр енергетики Саудівської Аравії Халід Аль-Фалих планують обговорити 22-23 жовтня двостороннє співробітництво, а також питання координації за домовленостями ОПЕК.

Крім того, на ринки вплинула новина про те, що президент Венесуели Ніколас Мадуро прибув до Азербайджану в рамках свого турне по ряду нафтовидобувних країн. У Баку Мадуро проведе робочі зустрічі, в тому числі з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим, щоб досягти взаєморозуміння з питання про стабілізацію ціни нафти у світі. До складу делегації входить також міністр нафти Эулохио дель Піно.

На цьому тлі трейдери проігнорували динні американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes про збільшення кількості бурових установок у США. За даними Baker Hughes, опублікованими в п'ятницю, за підсумками що завершився 21 жовтня робочого тижня число бурових установок у США зросла на 14 одиниць, або на 2,59% - до 553 одиниць. У річному вираженні показник знизився на 234 одиниці, або на 29,7%. Кількість нафтових бурових установок зросла на 11 одиниць, або на 2,54%, до 443 штук. Число газодобувних установок збільшилася на 3 одиниці, або на 2,85%, і склало 108 штук.