Суспільство
24 жовтня 2016
«Ваш син у поліції, потрібні кошти» - шахрайська схема досі працює
Тернопільські поліцейські викрили злочинців, що "працювали" за відомою схемою.
news-image

Тернопільські правоохоронці вийшли на слід шахраїв, що видурювали в стареньких тернополян десятки тисяч гривень, вигадуючи неправдиві історії про неприємності з їхніми рідними та близькими, передає «Є!»

Вашого онука затримали за те, що він вчинив дорожньо-транспортну пригоду в якій загинула людина, - таку новину посеред ночі почув у телефонній слухавці 89-річний тернополянин.

Спантеличений дідусь зібрав усе до копійки – а це 22 тисячі гривень і віддав невідомому чоловікові заради порятунку родича.

Наступного ранку онук пояснив пенсіонерові, що його надурили.

Подібних історій, «сценаристами» яких виступили двоє зловмисників, безліч. Наразі нам вдалося довести причетність підозрюваних до дев’яти фактів шахрайства. Але переконані, це ще не вершина айсберга.

Дурисвітів об’єднують товариські взаємини. Один на даний час перебуває в місцях позбавлення волі, а інший – раніше судимий - працює в Тернополі таксистом.

Шахрайський дует працював за чітко спланованою схемою. Ув’язнений брав на себе роль дозвонювача. Саме від нього старенькі довідувалися про неприємності з родичами. Його спільник на волі у справі виступав кур’єром – приїжджав до обдурених пенсіонерів і забирав гроші. Видурене ділили між собою, – розповів заступник начальника Тернопільського відділу поліції Сергій Гатанюк.

А ділити було що. Суми складали десятки тисяч гривень. Приміром, в 90-річного дідуся зловмисники забрали десять тисяч гривень, у 74-річного пенсіонера – три з половиною тисячі американських доларів, за порятунок сина жителька обласного центру віддала майже три тисячі євро.

Поліцейські встановлюють, чи не було у підозрюваних спільників і перевіряють їх на причетність до вчинення інших протиправних діянь.

46-річного водія таксі арештовано. На даний час він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Слідчі дії тривають й щодо спільника, який знаходиться в місцях позбавлення волі.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України.   

Читайте також: Cпівробітник СБУ торгував інформацією з обмеженим доступом