Світ
24 жовтня 2016
На муралі про дружбу між Мінськом і Москвою намалювали колючий дріт
Багатометровий малюнок зображений на стіні однієї з багатоповерхівок у столиці Білорусі.
news-image

Невідомі художники домалювали колючий дріт на величезному графіті у столиці Білорусі. Зображення мало символізувати дружбу між Мінськом і Москвою, передає «Є!»

На малюнку - хлопчик і дівчинка в одязі, прикрашеному гербами Москви і Мінська. Після переробки у вінку, в якому стоїть дівчинка, і в букеті, який тримає хлопчик, з'явилися фрагменти колючого дроту.

Багатометровий малюнок зображений на стіні однієї з мінських багатоповерхівок.

Його виконав російський художник Артур Кашак з ініціативи представництва Росії. Свою роботу він приурочив до заходу "Дні Москви в Мінську", що проходили на початку червня.

Відповідальність за зміни в малюнку взяв на себе проект "Signal анонім". У понеділок вранці 24 жовтня його представники повідомили пресі, що метою переробки малюнка було надати йому "хоч якогось сенсу".

Я бачу відносини наших країн як те, що приховує безліч підводних каменів і можливих небезпечних моментів, які ми намагаємося заховати за всілякими ромашками. Можна сказати, що це (зміни в малюнку - ред.) - правда життя, - цитує художника білоруський портал TUT.by.

Домалювати колючий дріт, як повідомляють анонімні виконавці, було нескладно: в неділю були дощ і вітер, тому люди на вулицях не звернули уваги на художників.