Суспільство
25 жовтня 2016
Сьогодні - день народження кримськотатарського льотчика Амет-Хана Султана
У 1956-му Ахмет-Хан з групою колишніх партійних працівників підписав листа до ЦК КПУ з проханням реабілітувати кримських татар.
news-image

25 жовтня 1920 року народився Амет-Хан Султан (1920 – 1971) військовий льотчик, випробувач, двічі Герой Радянського Союзу. Походив з кримськотатарської родини з Алупки Кримського півострова, передає «Є!» із посиланням на УІНП.

Літає відмінно і з великим бажанням, засвоює льотну практику швидко і точно. У повітрі сміливий і наполегливий, ініціативний і витривалий, - таку характеристику до атестата про Закінчення Качинського училища Військових льотчіків отримав Амет-Хан Султан 1940-го.

Німецько-радянську війну почав лейтенантом. Спершу літав як розвідувальник, згодом – бомбардувальник.

Перша повітряна перемога Амет-Хана відбулася у небі над Ярославлем. У травні 1942-го він протаранив нацистський бомбардувальник «Юнкерс». Ліве крило винищувача Амет-Хана застрягло в палаючому ворожому літакові. Цей факт із життя льотчика став одним із найяскравіших епізодів у фільмі «Хайтарма», де постать Амет-Хана була прототипом головного героя стрічки. Події розгортаються на тлі виселення радянською владою кримських татар зі своєї батьківщини  1944-го.

У роки війни Амет-Хан Султан здійснив понад 600 бойових вильотів, особисто збив 30, а у складі групи – 19 ворожих літаків. За героїчні вчинки йому двічі було присвоєне звання Героя Радянського Союзу, 15 бойових нагород та інші відзнаки.

Після війни досвідчений пілот не міг влаштуватися на роботу льотчиком-випробувачем. У документах завжди вказував свою національність. Друзі радили не робити цього.

У чоловіка має бути одне слово. Сказав – татарин, значить татарин! - відповідав Амет-Хан.

Завдяки бойовим побратимам він влаштувався до Льотно-дослідницького інституту під Москвою, де і пройшла решта життя льотчика. Тут він протестував понад 50 типів літаків. Він першим у Союзі здійснив автоматичну заправку літака у повітрі та відпрацювання різних систем катапультування.

В очікуванні польотів він міг годинами мовчки стояти біля вікна кімнати для льотчиків, вдивляючись… у злітну смугу. Водночас багато палив. Спроби дізнатись про його фронтову роботу закінчувались приблизно так: «Розумієш, нічого цікавого. Муть якась в голові… і безкінечна стрілянина… Є погода, немає погоди. Дощ – нари в землянці. Сонце – знову увечері двох-трьох недорахувались… Нічого цікавого, - згадував у мемуарах «Відлітаю за мрією» льотчик Ігор Шелест.

1951-го Амет-Хан випробовував пілотовану модель радянської протикорабельної ракети. Був представлений до третьої Зірки Героя Радянського Союзу.

Лаврентій Берія згадував, що Сталін, побачивши у списку представлених до нагород ім’я Амет-Хана обурювався:

Як це татарина допустили до надсекретних випробувань?

Втретє Героя не дали, натомість – Сталінську премію та орден Червоного Прапора. «За великий внесок у створення та вдосконалення вітчизняної техніки, мужність, проявлені при проведенні випробувальних робіт».

1956-го з групою колишніх партійних і радянських працівників Кримської АРСР підписав листа до ЦК КПУ з проханням реабілітувати кримських татар, дозволити їм повернутись на Батьківщину.

1 лютого 1971-го  під час виконання випробувального польоту Амет-Хан Султан загинув разом зі своїм екіпажем. Похований у Москві.