Політика
25 жовтня 2016
Управління Генпрокуратури очолить Басов
Басов є заступником Сергія Горбатюка.
news-image

Нове управління Генеральної прокуратури України очолить підлеглий керівника Управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергія Горбатюка Дмитро Басов. Про це в ході брифінгу заявив генпрокурор України Юрій Луценко, передає «Є!».

Басов займає посаду заступника начальника Департаменту спеціальних розслідувань з 7 червня 2016 року. Також він входив до складу слідчої групи з розслідування розстрілів на Майдані 2014 року.

Був прокурором у справі про вбивство українського журналіста Георгія Гонгадзе, яке сталося у 2000 році. У "справі Гонгадзе" був затриманий, а потім засуджений до довічного ув'язнення екс-керівник департаменту зовнішнього спостереження кримінальної розвідки МВС України генерал Олексій Пукач.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Департамент спеціальних розслідувань ГПУ буде реорганізований. Зокрема, буде створено нове управління, яке займатиметься злочинами, які стосуються злочинного угруповання. При цьому Горбатюк заявляв про тиск з боку керівництва ГПУ при передачі справ новому управління.

Пізніше Луценко, коментуючи причину конфлікту з Горбатюком, заявив, що не згоден з позицією Горбатюка про те, що процес щодо справи злочинів режиму колишнього президента України Віктора Януковича повинен бути виключно очним.