Суспільство
26 жовтня 2016
Польська журналістка розповіла правду про Путіна
Не хочу померти, не сказавши тієї правди, яку знаю про нього
news-image

  Польська журналістка Кристина Курчаб-Редліх представила в Варшаві свою книгу про російського президента Володимира Путіна "Вова. Володя. Володимир. Таємниці Росії Путіна". В інтерв'ю "Радіо Польща" вона заявила, що спостерігала за главою РФ з 1998 року, передає «Є!».

Я жила в Росії майже 15 років. Я спостерігала за Путіним з 1998 року, тобто з самого початку, коли він з'явився. Це просто доля. Я жила в Росії, спілкувалася з багатьма російськими. Я не жила в дипкорпусу, я була звичайним людиною, тому що я незалежний журналіст. з грошима у мене було дуже поганенько, і мені доводилося жити так, як живуть росіяни. мені було з ними дуже легко і просто. я бачила, як Путін повертає Росію на 30-50 років назад , - сказала Курчаб-Редліх.


На її думку, єдине, що робить Путін, - це пропаганда.

Я думала так: ціни на нафту виросли - як же ця країна розквітне, як же цим людям буде легко. Потім я їздила по Росії, бачила, що дороги страшні, людям дуже важко жити ... Поліклініки і лікарні страшні. Я бачила, як вони змінюються в гіршу сторону, а не в кращу. Може бути, я бачила краще, ніж росіяни, я адже все-таки журналіст, що Путін нічого не робить для народу. Єдине, що він робить, - це пропаганда і постійні повторення в дусі "ми встали з колін, ми - велика і велика країна, всі на нас нападають, - підкреслила Курчаб-Редліх.


Вона вважає, що Путін перетворив Росію в "табір, на який нападають вороги".
Ц

е дуже боляче, тому що це неправда. Росіяни їздять по всьому світу і говорять, що всі їх приймають нормально, ніхто проти них нічого не має. У нас повно росіян, і все нормально, ніхто не скаржиться, - розповіла журналістка.


Вона повідомила, що її книга написана в пам'ять про російських журналістів.

Я не хочу померти, не сказавши тієї правди, яку я знаю про цю людину. Я дружила з людьми з" Нової газети ", можна сказати, з опозиції. Вони робили дуже багато для народу, і їх за це вбивали. Моя книга написана в пам'ять про Анну Політковську, про Юрія Щекочихіна, про який вже ніхто не пам'ятає, про Сергія Юшенкова, який був чудовою людиною, лібералом, про Галину Старовойтової. Я з ними працювала, не те щоб дружила , - зазначила Курчаб-Редліх.


Вона відповіла на запитання, що її найбільше обурило, коли збирала факти про Путіна для книги.

До глибини душі мене обурило кількість людей, які загинули, я думаю, не без участі або наказу Володимира Путіна. Це просто кошмар, це кладовище людей, про яких ніхто ніколи не чув. Це і люди, які з ним працювали в Пітері, які раптом зникали, бо надто багато знали , - заявила Курчаб-Редліх.


У 1999 році Путін був прем'єр-міністром Росії. З 31 грудня 1999 року по травень 2000 року він поєднував керівництво урядом з посадою в.о. президента. 7 травня став главою держави. У 2008 році він не брав участі в президентських виборах через норми законодавства, що забороняє особі ставати президентом три рази поспіль. Тоді переміг його соратник Дмитро Медведєв. До переобрання президентом в 2012 році Путін був прем'єр-міністром.