Мультфільм про УПА та московських окупантів «підірвав» мережу (відео)
В інтернеті з'явилася перша серія "Воїнів лісу".
news-image

У мережі з'явився перший мультфільм про Українську повстанську армію "Воїни лісу". Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив автор ідеї Богдан Савлюк, передає «Є!»

Дія стрічки розгортається у мальовничому селі Дземброня, де мирне і розмірене життя гуцулів порушують "Совєти". За даними розвідки, останні зібралися вирубати тутешні ліси.

На захист рідних Карпат стають воїни УПА. Оскільки сили нерівні, горяни знаходять хитре рішення, як поквитатися з ворогами. Одного з них, до речі, невипадково звуть Путлер.

Наріжним каменем в мультику є боротьба УПА проти московських окупантів, які десятиліттями робили терор на території України, нищили голодом цілі села, вивозили людей в рабство в Сибір, розстрілювали цвіт нації, грабували українські будинки, нав'язували свої ідеологію і мову, - зазначив Богдан Савлюк.

За його словами, в мультику невипадково зроблено акцент на масову вирубку карпатського лісу в наші дні. Проведено паралель - ті "наші", які крадуть ліс, не краще московських окупантів, які грабували українські села.