Події
26 жовтня 2016
Кабмін затвердив зразок внутрішнього біометричного паспорта
Паспорти, отримані раніше, міняти не обов'язково.
news-image

Кабмін остаточно затвердив новий зразок бланка паспорта для українців, прийнявши проект постанови, який змінює указ уряду №302 від 25.03.2015 р Таке рішення уряд прийняв на своєму засіданні сьогодні, 26 жовтня, передає «Є!» із посиланням на Вести.

Дані зміни передбачають, що новий зразок бланка паспорта громадянина України буде оснащений безконтактним електронним носієм, податковим номером платника податків (або інформацією про його відсутність), а також електронним цифровим підписом і відцифрованими відбитками пальців.

Паспорти громадян України, отримані до набрання чинності постанови, не підлягають обов'язковій заміні.

Нагадаємо, закон, що забезпечує перехід на біометричні паспорти, набув чинності ще 1 жовтня. Верховна Рада ухвалила цей закон 14 липня 2016 року.

Паспорт буде містити текст українською та англійською мовою. У паспортах скасовується штамп про шлюб, але кожному з подружжя буде видане свідоцтво про шлюб. Відбитки пальців будуть вносити лише за згодою власника паспорта, а ось оцифрований підпис - обов'язково.

Нагадаємо, Рада внесла поправки в закон, що дозволяють видачу документа ні з 16, а з 14 років. Крім того, в паспорті не буде відміток про шлюб.

Читайте також: Незабаром у столичних поліклініках зникнуть черги