Як боротися з бідністю, розповів Порошенко (відео)
З 1 січня 2017 року не буде жодної працюючої людини яка отримує менше 3200 гривень.
news-image

Порошенко назвав пріоритетом боротьбу з бідністю. Президент України Петро Порошенко заявив про це під час звернення до українців. Його промова опублікована на офіційної сторінці в Facebook, передає «Є!», опирачись на Politeka.

«Сьогодні, після консультацій з Прем’єр-Міністром ухвалене важливе політичне рішення великої соціальної ваги. Воно є спільною моєю позицією, позицією прем’єра, уряду та фракцій коаліції.

Разом з побудовою збройних сил України першим пріоритетом влади як тільки з’явилася ця можливість стає боротьба з бідністю і агресія Росії проти нас не є виправдним у зволіканні з реформами.

Реформи які ми робимо в умовах війни в тому числі і в умовах економічної агресії проти нашої держави, не може так щоб людина котра пуцує повний робітничий тиждень отримує стільки ж грошей як і той хто не працює і отримує допомогу про безробіття.

З 1 січня 2017 року не буде жодної працюючої людини яка отримує менше 3200 гривень. Я звернувся до уряду та парламенту вжити заходи щоб це рішення не підвісило жодного податку на сам перед це стосується малого та середнього бізнесу. Це рішення стосується 4 млн працюючих українців.

Для виплат в державному секторі будуть знайдені ресурси, а в приватному це чітке правило яке забороняє українцям платити менше ніж 3200 грн на місяць. Це є боротьба з бідністю і захист працюючої людини, - сказав президент.