Україна
27 жовтня 2016
У Чорноморську через зсуви руйнуються вулиці та будинки (відео)
«Як на лижах, їдуть будинки з гори в море»,- розказав мешканець аварійного будинку.
news-image

Мешканці кількох будинків поспіхом вивозять речі, бо залишатися там небезпечно для життя.

Про це інформує «Є!» з посиланням на УНІАН.

"Ми просто падаємо. Залишаємося на вулиці, і все, я не хочу говорити. Ми тут спати боїмося", - плачуть люди.

Тріщина завширшки 30 сантиметрів і глибиною понад три метри розділила типове тутешнє подвір'я навпіл за тиждень. Розлом іде під будинок, вже тріснув фундамент, розірвало підлогу. Комунікації теж постраждали – у хаті немає води та газу, електрика подається лише від генератора. Переїхати мешканцям нікуди.

"Не будемо ж на вулиці ночувати. Я був у мера, гроші виділені, але роботи ще не починалися", - розповів мешканець аварійного будинку Сергій.

Уже зараз очевидно, що врятувати будинки першої лінії навряд чи вдасться. Якихось два десятки метрів від прірви відділяють і другу лінію. А далі під загрозою кілька багатоповерхівок. У зоні зсуву також міський каналізаційний колектор. Стоки цілого міста можуть вилитися у море. Наслідки можуть бути дуже невтішні. Місцеві розповідають, що після останньої негоди, коли за добу випало чотири місячні норми дощу, схил поповз просто на очах.

"Як на лижах, їдуть будинки з гори в море. Люди ховаються. Куди подітися взимку? Де ночувати? Тут загроза життю, якщо хтось ночує", - каже мешканець аварійного будинку Михайло Ковальчук.
"Коли я був маленький, це був пустир. І всі знали, що будувати тут нічого не можна, бо тут берег руйнувався. Роздали людям землю, побудували, пішло навантаження на землю – і будинки почали повзти", - пояснює депутат Чорноморської міської ради Андрій Левченко.

Власники будинків пояснюють, що повелися на обіцянки влади укріпити берег, коли купували ділянки та вкладалися в будівництво.

"Сюди виділялися гроші неодноразово на укріплення берегу, але гроші зникали в невідомому напрямку. Сьогодні, я знаю, СБУ цим питанням займається", - пояснив депутат.

Міський голова Чорноморська на пояснення та спілкування із пресою часу не знайшов.