Події
27 жовтня 2016
Москаль побачив на Закарпатті «наслідки потепління відносин між Росією та Туреччиною»
Черга із турецьких вантажівок тягнеться від КПП до центральної вулиці навколишнього села.
news-image

Наслідки потепління відносин між Росією і Туреччиною дали про себе знати на Закарпатті. Так вважає глава Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль, передає «Є!»

На своїй сторінці у Фейсбуці він розмістив фото, на якому можна побачити величезні черги на КПП та повідомив, що перед контрольно-пропускним пунктом «Дяково» у Виноградівському районі вишикувалася величезна черга з фур, більшість із яких повертаються з Росії в Туреччину. Зокрема, вчора ця черга сягала 3 кілометри та зайшла в с. Борат, що поряд із КПП.

«Дяково» – єдиний пропускний пункт на українсько-румунському кордоні в межах Закарпаття, який оформляє вантажні автомобілі. Після того, як у листопаді минулого року турецькі винищувачі збили російський військовий літак, транспортний потік із Туреччини в Росію практично припинився. Але згодом турки порозумілися з росіянами, і ось тепер кількість вантажівок в обидва боки збільшилася в десять разів, - написав очільник Закарпаття.

Пан Москаль зауважив що, як правило, в Росію фури везуть цитрусові, одяг і ширвжиток. Їх шлях до Росії пролягає через Болгарію, Румунію та Україну.

Українські прикордонники та митники готові оперативно оформляти автомобілі, затримка виникає через румунських митників, які пропускають за добу максимум сотню фур. Тому водіям доводиться простоювати перед КПП дві доби, - повідомив Геннадій Москаль.

За його словами - наразі частина черги зайшла на центральну вулицю с.Борат.

На фото – наслідок політичної глобалізації в окремо взятому закарпатському селі, - резюмував Геннадій Москаль.