Що побачили вчені після розкриття труни Христа в Єрусалимі
Археологи в рамках реставрації гробниці підняли плиту з ложа Христа, Мармурова плита була вперше піднята з 1555 році.
news-image


Археологи в рамках реставрації Храму Гробу Господнього підняли плиту з ложа Христа, передає «Є!», опираючись на International Business Times.

"Мармурова плита була відсунута і ми були здивовані кількістю кам'яного матеріалу під нею", – сказав археолог Фредрік Гіберт.


Мармурова плита була встановлена в 1555 році і була вперше піднята. Вчені заявляють, що потрібно ще багато досліджень, але, в кінцевому рахунку, вони зможуть побачити, якою була оригінальна поверхня каменя, на якому, за переказами, покоїлося тіло Ісуса Христа.
Гроб Господній укладено в эдикулу (Кувуклію) — купольну каплицю з жовто-рожевого мармуру. Існуюча Кувуклія відновлена у 1809-1810 роках за проектом грецького архітектора Миколи Комина. Зараз тут проводяться реставраційні роботи під керівництвом Антоніо Марополо з Національного технічного університету Афін, фахівця в галузі збереження пам'яток і будівельних матеріалів.
Крім того, як заявляють археологи, заглянувши під плиту, вони зможуть з'ясувати, чому свята Олена, яка проводила розкопки в Єрусалимі, вирішила, що ця могила є місцем поховання Христа.