Інтернет
13 грудня 2014
«Інтернет не проект ЦРУ» - винахідник Всесвітньої павутини відповів Путіну
Володимир Путін помилявся, коли говорив, що інтернет був створений і розвивається, як спецпроект ЦРУ.
news-image

Про це заявив творець Всесвітньої павутини Тім Бернерс-Лі. За словами вченого, мережа створювалася на гроші американського уряду, а розвивало її академічне співтовариство, повідомляє "Єдність.інфо".

Творець концепції Всесвітньої павутини, або World Wide Web, британець Тім Бернерс-Лі, спростував слова Володимира Путіна. У квітні цього року російський президент, виступаючи на медіафорумі в Санкт-Петербурзі, заявив, що інтернет контролюють американські спецслужби.

«Все це виникло на першому етапі, на зорі інтернету, як спецпроект ЦРУ США - так і розвивається», - сказав Путін, відповідаючи на запитання одного з блогерів.

Бернерс-Лі, в свою чергу, розповів, що мережа була винайдена на гроші американського уряду, проте розвивалася завдяки вченим.

«Люди, які розповсюджували інтернет, насправді належать до академічної спільноти, яке вирішило встановити зв'язок між американськими університетами. Так що інтернет зараз є в багатьох країнах саме завдяки тому, що його з кращих спонукань створили розумні люди, яким це здалося гарною ідеєю »,- сказав Бернерс-Лі.

Одним з попередників інтернету є програма ARPANET, яка розвивалася як проект міністерства оборони США. ЦРУ не входить в структуру американського оборонного відомства.

Творець мережі також додав, що доступ до інтернету повинен вважатися правом людини і захищатися від комерційного і політичного втручання.

За даними організації World Wide Web Foundation, що займається питаннями розвитку та доступності інтернету, близько 38 відсотків країн світу обмежують доступ в мережу для своїх громадян.