Війна
28 жовтня 2016
ОБСЄ підтвердила перекидання військових та зброю з Росії на Донбас
Докази прямої участі Росії в конфлікті на Донбасі вдалося зібрати,- Даніель Байєр.
news-image

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зуміла задокументувати перекидання російських військових і озброєнь з Росії на Донбас.

Про це заявив на засіданні Ради ОБСЄ у Відні представник США при організації посол Даніель Байєр, інформує «Є!» з посиланням на "Апостроф".

Байєр зазначив, що докази прямої участі Росії в конфлікті на Донбасі вдалося зібрати "незважаючи на обмеження з боку об'єднаних сепаратистських сил".

Серед іншого, місії ОБСЄ вдалося побачити мінівен з військовими номерними знаками, які перевозив людей у військовій формі через україно-російський кордон на Донбас. Схожий автобус спостерігачі помітили трохи пізніше. У транспортному засобі перебувало близько 20 військових. Автобус прямував назад в Росію.

"Разом з посиленням заборони доступу (ОБСЄ), ці докази свідчать про продовження активної підтримки з боку Росії об'єднаних сепаратистських сил в Україні", - заявив американський дипломат.

Як повідомлялось раніше, українська розвідка оприлюднила свіжі відомості про російських військовослужбовців, які беруть участь в бойових діях на стороні самопроголошених "ДНР-ЛНР".

Читайте також: Несподівана заява Петра Порошенка про АТО підірвала соцмережі
Читайте також: В Україні немає АТО, є лише агресія РФ,- заявив Петро Порошенко
Читайте також: Гарячі точки Донбасу назвали в ОБСЄ