У Roshen звинуватили Путіна у тому, що не можуть продати Липецьку фабрику
Корпорація Roshen за останні два роки отримала 72 млн дол. дивідендів від роботи її липецких активів.
news-image

Українська кондитерська корпорація Roshen в 2014-2016 роках отримала 72,06 млн дол. дивідендів від роботи її виробничих майданчиків на російській Липецькій кондитерській фабриці і перерахувала з цієї суми податки в державний бюджет України в розмірі 125,63 млн грн, повідомила прес-служба корпорації, передає «Є!»

За період 2014-2016 рр. корпорація Roshen отримала і вивела до України 72,06 млн дол. дивідендів від роботи липецких активів. З цієї суми до бюджету України було виплачено 125,63 млн грн податків, - сказано в повідомленні.

При цьому в прес-службі зазначили, що кошти, що залишилися з цієї суми корпорація відправила на благодійність. Зокрема, 165,9 млн грн Roshen направив на будівництво київського театру на Подолі, який планується відкрити навесні 2017 року, 54 млн грн – на проект допомоги національній дитячій спеціалізованій лікарні і поліклініки «Охматдит» і 17,1 млн грн – на будівництво вольєрів у Черкаському зоопарку.

Для нас дивно, що така велика фігура, як президент Російської Федерації, цікавиться такими дрібними речами, як життєдіяльність нашої фабрики в Липецьку. Більш того, ми були кращої думки про його спецслужби, так як вони мали його сповістити про те, що Петро Олексійович не являється власником Липецької фабрики, адже він підписав договір про передачу своєї частки в "Рошен" в незалежний траст в січні цього року.

Виступ пана Путіна на засіданні клубу "Валдай" лише підтвердило для нас те, що ми і так знали ще з 2014 р. – за всіма перевірками, кримінальними справами та арештом майна, через яке ми не можемо продати фабрику, стоїть він. Ось кому повинні зателефонувати 1100 звільнених співробітників, громадян РФ, яких нам довелося скоротити через спад виробництва. Він тримає наші Липецькі активи в заручниках на своїй території, а ми виводимо всі дивіденди, отримані від них, і вкладаємо їх в благодійні проекти і наше виробництво в Україні. І вкладемо все, до останньої копійки. Це краще застосування, яке може бути, – сказав президент корпорації ROSHEN В'ячеслав Москалевський.

Як повідомлялося, президент Росії Володимир Путін в ході засідання клубу "Валдай" заявив, що фабрика "Рошен" в Липецьку, яка належить президенту України Петру Порошенко, працює і приносить прибуток.

Фабрика працює, працює ритмічно, виплачує зарплату, отримує прибуток і немає ніяких обмежень, пов'язаних з використанням цього прибутку, в тому числі і з переведенням її за кордон, - сказав Путін.

За його словами, Росія прагне поважати право власності і поважати іноземних інвесторів, в тому числі з України.

Петро Олексійович Порошенко є одним з таких інвесторів. Він є власником досить великого підприємства в Липецькій області, фабрики "Рошен". Там, власне, два підприємства, друге займається реалізацією продукту, - зазначив російський президент.
Читайте також: Київський бізнесмен фінансував «ДНР/ЛНР»