Київ
28 жовтня 2016
Столичні депутати вибачилися за зрив голосування сесії Київради
Карткою депутата проголосував його помічник.
news-image

На засіданні Київради 27 жовтня за одне з процедурних рішень карткою депутата проголосував помічник обранця. Коли цей факт став відомим, мер Києва прийняв рішення заново поставити на голосування всі питання, за які встигли віддати голос депутати. Також Віталій Кличко наказав провести службову перевірку щодо цього випадку, передає «Є!» із посиланням на прес-службу КМДА. 

Як виявилося, карткою депутата Ігоря Кісільова проголосував його помічник – В’ячеслав Боядін. Офіційну заяву з цього приводу до київської громади розповсюдив київський депутат Костянтин Яловий. Київські обранці просять вибачення за поведінку помічника.  

…В’ячеслав Боядін знаходився у сесійній залі, тому що виникла необхідність отримати додаткову консультацію з питань порядку денного. Кісільов відлучився в кулуари до громадськості, але під час голосування (за процедурне питання) знаходився біля входу в сесійну залу.

Подія сталася миттєво: щоб встигнути віддати свій голос, Кісільов вигукнув «За!», Баядін сприйняв це, як заклик до дії, й натиснув кнопку…, − йдеться в заяві депутатів від фракції «Єдність».

За їх словами, цей інцидент – випадковий збіг обставин, який, однак, не зменшує провини депутатського помічника. Щодо Баядіна застосовані «найжорсткіші дисциплінарні стягнення» та «зроблені відповідні висновки, які гарантують виключення повторення ситуації».  

Читайте також: Аваков задекларував 760 пляшок вина