Цілуватися потрібно при дітях
У дослідженні американських фахівців взяли участь 80 хворих на астму дітей у віці від 10 до 17 років, які проживають з батьками.
news-image

Протягом декількох днів діти повідомляли вченим про свої симптоми астми і настрої, а також про відносини між батьками, які вони спостерігали, передає «Є!».

Вчені виявили зв'язок між станом дитячого здоров'я і емоційними проявами в спілкуванні батьків. Виявилося, що у дітей, які часто ставали свідками вираження любові і ніжності, симптоми астми виявлялися не так часто й різко, а функція легенів була кращою, ніж у інших.

"Діти емоційно реагують не тільки на свої відносини з мамою і татом, але і на стосункимами і тата між собою. Ці емоційні реакції безпосередньо впливають на здоров'я дітей", - резюмували автори роботи.



Психологи підкреслюють, що якщо дитина бачить зовнішні прояви взаємної прихильності між мамою і татом, в тому числі обійми і поцілунки, то це може нівелювати шкідливий вплив від сварок дорослих.

"Дитина в цьому випадку отримує знак, що, по суті, все в порядку, і вона у повній безпеці", - пояснив один з авторів дослідження Самуель Зільолі.