Ряд українських пенсіонерів залишили без пенсій
В ході верифікації було виявлено понад мільйон порушень на загальну суму 1,6 мільярда гривень в місяць.
news-image

Багато українців не пройшли верифікацію, в зв'язку з чим їм припинили виплату пенсії.

Мінфін в ході верифікації виявив понад мільйон порушень на загальну суму 1,6 мільярда гривень в місяць, інформує «Є!» з посиланням на News24.

Правда, скасувати соцвиплати в Мінфіні не можуть - для цього інформація про порушення направляються розпоряднику коштів - Міністерству соціальної політики і Пенсійного фонду.

"Верифікація зараз є стійким процесом. Вона діє на постійній основі - виявляє шахрайства та помилки в соціальній сфері. При виявленні невідповідності громадянина критеріям видачі допомоги - інформація про порушення направляється розпорядникам коштів у соціальній сфері (Мінсоцполітики, Пенсійного фонду, фондів соціального страхування тощо) з рекомендацією припинити виплату", - сказали з цього приводу в Мінфіні.

Однак, хоча в Мінсоцполітики призупинили ряд виплат незаконно призначених пенсій, тут виконують далеко не всі рекомендації відомства.

Як відзначають в Пенсійному фонді, списки пенсіонерів, які не пройшли верифікацію, Мінфін подає з помилками. Наприклад, інформація про те, що частина українців отримують пенсії за недійсними паспортами на бланках із зони боїв, не підтвердилася.

Крім того, в списках «фейковий» пенсіонерів виявилося більше 10 000 пенсіонерів, які вже тривалий час не отримують виплати.