Суспільство
29 жовтня 2016
Apple зливає інформацію про своїх користувачів
Продукція з найкращим захистом від...
news-image

В електронному листі віце-президента компанії-виробника смартфонів iPhone Лізи Джексон голові передвиборчого штабу кандидата в президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон Джон Подеста, яке опублікував портал Wikileaks, йдеться, що компанія Apple співпрацює з американською владою, передаючи їм дані про користувачів своїх пристроїв .

Дані передаються владі для проведення розслідувань. Лист датований 20 грудня 2015 року. У ньому вказується, що Apple буде продовжувати подібну практику і в майбутньому, повідомляє «Є!», посилаючись на інформацію Нового часу.

Будь ласка, майте на увазі, що Apple продовжить роботу з правоохоронними органами, - йдеться в листі.

Крім того, в листі йдеться про те, що компанія щомісяця «тисячі разів» надає владі інформацію про користувачів своїх пристроїв.

Кожного місяця тисячі разів ми надаємо урядам інформацію про користувачів і пристроях Apple на підставі ордерів та інших форм юридичного процесу. Ми маємо в своєму розпорядженні командою, яка цілодобово реагує на ці запити. Сильне шифрування не позбавляє Apple можливості надавати правоохоронним органам метадані та інші вкрай корисні категорії інформації , - підкреслюється в листі.