Суспільство
1 листопада 2016
Парасюк про мільйони нардепів
Мільйонні статки: Парасюк запропонував "фільтрувати" нардепів
news-image

Не слід рівняти всіх народних депутатів України, які показали мільйонні статки, "під одну гребінку". Наявність мільйонів у народних депутатів кількох скликань цілком прогнозовано.

Про це "Обозревателю" розповів Народний депутат України (позафракційний) Володимир Парасюк, передає «Є!».

Коментуючи декларації нардепів і реакцію на них, він сказав: Суспільство дуже дивується, що у народних депутатів кількох скликань є мільйонні статки. Але чому тут дивуватися? Якби у них були інші декларації, то і Україна жила б зовсім інакше. Можна уявити, що ці гроші повинні були десь осідати - ось вони і знайшлися. Крім того, я вважаю, що в цих деклараціях вказана десята частина того, що є.

На думку Парасюка, те, що він побачив у деклараціях, "було передбачувано".

У той же час він звернув увагу на те, що серед нардепів є люди, які мали можливість чесно заробити свої мільйони. 

Я знаю людей, які до цього були в IT-бізнесі, чесному, прозорому, і заробили мільйони, - зауважив він.
Не можна рівняти всіх під одну гребінку. Потрібно провести градацію і відфільтрувати. Наприклад, є депутати, які показали нормальні декларації, які збігаються з їх доходами і витратами, - підкреслив Парасюк.
Як зізнався нардеп, здивувало його тільки одне: те, що колишні регіонали, які весь час кричали, що підтримують народ, простих людей, в результаті виявилися власниками мільйонних статків. Мене здивувало і те, що вони взагалі показали цю готівку.