Світ
1 листопада 2016
Коментатор CNN заздалегідь ознайомила Клінтон з питанням, заданим на дебатах
Wikileaks стверджує, що Донна Бразил направила помічникові Клінтон лист, в якому говорилося, що на дебатах буде поставлено питання про боротьбу проти забруднення навколишнього середовища.
news-image

Американська телекомпанія CNN розірвала контракт з Донною Бразил, яка заздалегідь ознайомила кандидата в президенти США від Демократичної партії, екс-держсекретаря Гілларі Клінтон з одним з питань, яке згодом було поставлено їй на дебатах. Про це йдеться в заяві офіційного представника каналу Лоурен Протапас, опублікованому в електронній версії газети The New York Times і низкою інших ЗМІ, передає «Є!»

Бразил була коментатором і аналітиком CNN до липня цього року. Вона призупинила роботу на телекомпанії, щоб стати в.о. голови Національного комітету Демократичної партії (НКДП) США, однак зберігала можливість повернутися на CNN.

Раніше організація Wikileaks повідомила, що Бразил в березні цього року направила помічникові Клінтон лист, в якому говорилося, що на передвиборних дебатах демократів, що відбулися днем ​​пізніше в місті Флінт (штат Мічиган), екс-держсекретареві буде поставлено питання про боротьбу проти забруднення навколишнього середовища. Попередження виявилося вірним, це питання дійсно був озвучений.

Як вказала Протапас, контракт з Бразил був остаточно розірваний 14 жовтня.

Нам доставляє велику незручність те, що ми дізналися про її взаємодії з кампанією Клінтон в той час, коли вона була співробітницею CNN, - зазначила представник телеканалу.
CNN ніколи не надавала Бразил перед дебатами або зборами будь-якого доступу до питань, підготовчих матеріалів, списків присутніх, довідкових даних і даних про зустрічі, - підкреслила Протапас.

Сама Бразил всі звинувачення з цього приводу заперечувала. У понеділок вона опублікувала повідомлення в соціальній мережі Twitter, в якому вказала:

Спасибі, CNN. Було честю працювати експертом зі стратегії демократів і коментаторів в телекомпанії. Удачі всім моїм колишнім колегам.

Бразил стала виконуючою обов'язки голови НКДП після вимушеного відходу з цієї посади Деббі Вассерман-Шульц в зв'язку з іншим скандалом. У липні на сайті Wikileaks було викладено листування членів НКДП, з якої випливало, що його співробітники активно шукали способи підтримати на етапі міжпартійної боротьби в рамках президентської виборчої кампанії в США Гілларі Клінтон, а також дискредитувати Берні Сандерса, її основного конкурента з числа однопартійців. Скандал, що вибухнув, коштував посади не тільки Вассерман-Шульц, а й ряду інших відповідальних співробітників НКДП.

Читайте також: Опубліковано переговори екіпажу «Белавіа» з українським диспетчером