Політика
15 грудня 2014
У Держдумі РФ пропонують ліквідувати Гаазький трибунал: "Це каральний орган, який виконує замовлення США"
Глава партії "Батьківщина", депутат Держдуми Олексій Журавльов пропонує колегам по парламенту звернутися від імені російського парламенту до Генеральної Асамблеї ООН з пропозицією ліквідувати Гаазький трибунал.
news-image

Про це інформує «Єдність» із посиланням на Цензор.нет.

Зокрема, депутат підготував "Проект звернення до Генеральної Асамблеї ООН, а також парламентів держав - членів ООН і міжнародних парламентських організацій про наявність істотних недоліків у діяльності Міжнародного трибуналу для судового переслідування осіб, відповідальних за серйозні порушення міжнародного гуманітарного права, вчинені на території колишньої Югославії". Цей документ найближчим часом буде розглянуто в Держдумі.

"Ми бачимо, що Гаазький трибунал перетворився на каральний орган, який виконує замовлення США. Люди десятиліттями сидять на лаві підсудних без пред'явлення конкретних звинувачень і без доказової бази скоєного злочину. А ми говоримо про якесь  міфічне «велике європейське правосуддя».  Це просто смішно. Можна подивитися на те, що діється в Новоросії. Там всі злочини зафіксовані, але в Гаазі на це уваги не звертають. Тому ми повинні поставити питання: чи цей інститут працює за законом, або такий трибунал, який не звертає уваги на безліч  злочинів і тільки й робить, що переслідує сербів, нікому не потрібен ", - прокоментував свою пропозицію Олексій Журавльов.