Суспільство
2 листопада 2016
Е-декларації: журналісти склали топ-5 найбідніших чиновників
Маємо також і скромних чиновників.
news-image

Згідно з опублікованими е-деклараціями, найбіднішим чиновником стала прокурор Ганна Юрко з Кропивницького, чий річний дохід дорівнює 66,5 тис. грн, тобто 5,5 тис. грн на місяць. При цьому на неї не зареєстрована жодна нерухомість, але є три автомобіля на сім'ю - Honda Accord, Honda CRV і Daewoo Nexia, йдеться у сюжеті програми "Гроші", передає «Є!»

Друге місце зайняв депутат Михайло Гаврилюк, який вказав, що отримує 75 тис. грн на рік (6,3 тис. грн на місяць). У нього також є однокімнатна квартира площею 32 кв. м у Чернівцях, за яку потрібно виплатити тис. кредиту.

За Гаврилюком йде народний депутат Іван Винник, який заробляє 6325 грн в місяць, що на 75 грн більше, ніж у Михайла Гаврилюка. Тим не менш, він рік прожив в готельних апартаментах, які оплачувала Верховна Рада у розмірі 80 тис. грн за рік. Нерухомості і грошей на рахунках у Винника немає, але є BMW 750, яку відбирають за несплачений кредит.

Четверте місце дісталося запорізькому нардепу Ігорю Артюшенко, чий прибуток за рік склав 80,5 тис. грн, тобто 6,7 тис. грн на місяць. За документами у нього ще є 11,5 тис. дол готівкою і більше 18 тис. грн на рахунку в банку.

Замикає рейтинг начальник управління кадрової роботи Верховного суду Дмитро Ругаев з зарплатою 13 тис 949 грн. на місяць. Їздить чиновник на орендованій Subaru, нерухомості не має, а ось у його матері числиться земельна ділянка, два будинки і квартира, а на батька записаний автомобіль BMW.

Читайте також: У Запоріжжі затримали поліцейських, які грабували людей (відео)