Світ
2 листопада 2016
У Польщі створили футбольний клуб, у якому грають тільки українці
Українці не приховують, що не усі суперники приймають їх радісно.
news-image

Ми перша футбольна команда у Вроцлаві, а також, мабуть, в усій Польщі, у якій грають тільки українці. Так представив свій клуб керівник та воротар «Динамо» Вроцлав Максим Сябро, передає «Є!» із посиланням на Радіо Польща.

Команда грає у класі «C» і розраховує у цьому сезоні вийти на наступний рівень.

Усе почалося з оголошення в Інтернеті про пошук українців, котрі хочуть грати у футбол. Спочатку впродовж трьох місяців відбувалися постійні тренування, а пізніше після відбору футболісти створили власну команду і подали заявку на офіційні виступи у турнірах Польщі.

Ми перша команда у Вроцлаві, а також, мабуть, в усій Польщі, в якій грають тільки українці. Колись подібний клуб створили в Чехії, але він розпався, - сказав Сябро.

Гравці «Динамо» Вроцлав не приховують, що вони грають у футбол не тільки задля самої гри, але й задля зустрічей, контактів та спілкування, бо хоча їм добре у Польщі, усі вони сумують за батьківщиною.

Українці теж не приховують, що не усі суперники приймають їх радісно.

Дехто згадує історію. Однак, ми молоді і те, що вони говорять, нам відомо тільки зі школи. Це вже минуле, а нині нові та інші часи, - відзначив капітан «Динамо» Василь Сало.

Мрією гравців клубу є вихід до класу «B».

Читайте також: У київському тролейбусі знайшли «найсексуальнішого» кондуктора (відео)