Події
2 листопада 2016
Сущенка протримають в російському СІЗО до двох років
Фейгін розповів, чому і скільки протримають Сущенко в СІЗО.
news-image

Незаконно затриманого в Москві українського журналіста Укрінформу Романа Сущенка можуть протримати в російському СІЗО до двох років.

Про це сказав його адвокат Марк Фейгін на прес-конференції в агентстві, передає «Є!».

"Процес може затягнутися згідно з новим процесуальним кодексом. До двох років може бути термін попереднього слідства", - зазначив Фейгін.

За словами адвоката, на найближчому судовому засіданні може бути розглянуте продовження арешту кореспондента Укрінформу.

"30 вересня на два місяці обрали термін ув'язнення під вартою, він закінчується 30 листопада. Відповідно, десь у проміжку 23-26 числа пройде засідання, яке продовжить термін утримання під вартою від 3 до 4 місяців", - припустив Фейгін.

Також додав, що на це засідання в Лефортовський суд уже можуть пустити журналістів, на оголошення вступної результативної частини постанови, яке обере запобіжний захід Сущенку.

"Що стосується персоналій, то тут мені нічого сказати, бо я не знаю, хто з числа, наприклад, російських громадян затриманий, обвинувачений чи уже засуджений в Україні, тобто особи, які могли б стати предметом переговорів і в кінцевому випадку - ресурсом для обміну", - сказав Фейгін.

Разом з тим, він запевнив, що постійно на різних рівнях актуалізує це питання, аби давати підстави шукати людину для такого обміну.

Фейгін зазначив, що російський суд взагалі не поспішає і не мотивований щось починати одразу.

" Їх змусить це робити лише міжнародний тиск, а також активна позиція українського керівництва", - підкреслив Фейгін.