ОПЕК не знизять видобуток нафти навіть при падінні ціни до 40 доларів
Про це заявив Міністр нафтової промисловості ОАЕ Сухаіль аль-Мазруі, коментуючи пропозицію Венесуели знизити видобуток нафти
news-image

В Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) заявили, що вони не будуть збиратися на позачергове засідання і знижувати квоти на видобуток нафти навіть у тому випадку, якщо вартість бареля впаде до позначки в 40 дол.

Про це заявив Міністр нафтової промисловості ОАЕ Сухаіль аль-Мазруі, коментуючи відповідну пропозицію Венесуели, пише "Єдність" з посиланням на "РБК".

За його словами, картель навіть у разі падіння цін до 40 дол./барель буде вичікувати як мінімум три місяці, перш ніж обговорити можливість екстреної зустрічі.

"Ми не будемо змінювати нашу позицію у випадку подальшого падіння цін. Ми не збираємося впливати на ціни. Ринок повинен сам себе відрегулювати", - цитує аль-Мазруі агентство Bloomberg.

Про можливе позачергове засідання картелю нічого не знає і генеральний секретар ОПЕК Абдалла аль-Бадрі. Відповідаючи на запитання журналістів, він сказав, що офіційної пропозиції від Венесуели не надходило.

Нафта різко подешевшала після листопадового рішення ОПЕК зберегти нинішні обсяги видобутку. Після тривалих обговорень члени картелю прийшли до висновку, що нафтовий ринок стабілізується без впливу ззовні.

Вартість бареля нафти Brent, на підставі якої розраховується ціна російської Urals, 12 грудня опустилася до позначки в $ 61,65, що є найнижчим показником за останні п'ять років.