Київ
3 листопада 2016
На Борщагівці затримано грабіжника, який три місяці тому звільнився за «законом Савченко»
За годину зловмисник пограбував двох киян.
news-image

До столичної поліції зателефонувала жінка і розповіла, що з телефону її сина надійшов дзвінок невідомого чоловіка з вимогою передати двісті гривень, інакше їй «доведеться збирати на його похорон», передає «Є!» із посиланням на київську поліцію.

Жінка не розгубилася і зателефонувала в поліцію. За кілька хвилин зловмисника затримали.

Хлопець впізнав свого кривдника та розповів, як усе сталося.

Близько 17-ї години на вулиці до нього підійшов чоловік та наказав віддати 50 гривень. Хлопець гроші віддав, але чоловік забрав ще й телефон, вдаривши його у живіт.

Після цього він подзвонив його матері з вимогою надати гроші, а неповнолітньому наказав чекати батьків.

Затримали зловмисника біля пункту ремонту мобільних телефонів. Він вирішив здати привласнений гаджет на запчастини, бо не зміг його розблокувати, - повідомили правоохоронці.

Саме з цього закладу поліцейські вилучили ще один телефон, який затриманий здав годиною раніше.

Інший потерпілий теж впізнав кривдника та розповів, що незнайомий чоловік спитав, чи є в нього 100 гривень. Злякавшись, він віддав не тільки кошти, але й телефон, який незнайомець попросив, аби «подзвонити», - розповіли у відомстві.

Зі слів затриманого, він вже чотири рази відбував покарання за вчинення аналогічних злочинів. Останнього разу звільнився з колонії суворого режиму три місяці тому за так званим «законом Савченко».

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 (Грабіж) КК України. Зловмиснику загрожує до шести років позбавлення волі.

Читайте також: Киянин не хотів відпускати 15-річну квартирантку, тому зачинився з нею в приміщенні