Світ
3 листопада 2016
Названо найбільш процвітаючу країну в світі
Україна посіла 107 місце.
news-image

У 2016 році найбільш процвітаючою країною світу стала Нова Зеландія. До такого висновку прийшли в британській організації Legatum Institute, яка щорічно складає рейтинг Prosperity Index, передає «Є!»

Норвегія, що протягом семи років лідирувала в топ-листі Legatum, опустилася на друге місце. Вона поступилася Новій Зеландії за всіма критеріями, крім рівня освіти, безпеки та екології.

Третє місце посіла Фінляндія. Цю країну визнали найкращою за ефективністю влади, рівню розвитку демократії та гарантіям верховенства закону.

Швейцарія, яка лідирує в галузі освіти, посіла четверте місце в рейтингу процвітання. За нею йдуть Канада, Австралія, Нідерланди, Швеція та Данія. Великобританія, яка перебувала рік тому на 15-му місці, поліпшила свої показники і тепер замикає першу десятку.

Україна потрапила на 107 місце рейтингу.

При складанні рейтингу в Legatum Institute враховують 104 фактора, що характеризують процвітання 149 країн. В їх число входять не тільки валовий національний продукт на душу населення, рівень зайнятості та інші економічні показники, але і кількість мобільних телефонів, рівень дитячої смертності, віра громадян у чесність виборів та інші дані, що дозволяють судити про ситуацію в країні.

Читайте також: Відтепер Стівен Сігал може претендувати на російську пенсію в 5 тис. руб.