Економіка та бізнес
4 листопада 2016
Канада розпочала виконання угоди про вільну торгівлю з Україною
Канада рішуче налаштована співпрацювати із Україною для допомоги у втіленні важливих економічних та демократичних реформ і посилення бізнес.
news-image

Уряд Канади подав до федерального парламенту законопроект, необхідний для ратифікації Угоди про вільну торгівлю із Україною (СUFTA). Про це заявила міністр міжнародної торгівлі Канади Христя Фріланд. 

Про це інформє «Є!» з посиланням на ТСН.

"Цей договір служить ще одним доказом підтримки Канадою незалежності, суверенітету та економічного зростання України", - сказала Фріланд.

За її словами, втілення угоди дозволить суттєво підтримати середній клас в обох країнах.

Нагадаємо, що угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою була підписана 11 липня цього року під час візиту Джастіна Трюдо до Києва.

У міністерстві міжнародної торгівлі додали, що Канада налаштована якомога швидше ратифікувати CUFTA.

"Канада рішуче налаштована співпрацювати із народом України для допомоги у втіленні важливих економічних та демократичних реформ і посилення бізнес зв'язків між двома державами", - заявили у відомстві.

Із набранням чинності, що стане можливим після завершення процедури ратифікації парламентами обох країн, Канада негайно скасує мита на 99.9% українського імпорту. У свою чергу, Україна теж скасує 86% мит на імпорт з Канади, впродовж 7 років привівши митну політику в паритет.