Події
4 листопада 2016
Розслідування справи Єфремова контролював Луценко - Горбатюк
Сергій Горбатюк не береться прогнозувати рух провадження, відкритого щодо екс-регіонала.
news-image

Керівник департаменту спецрозслідування Генпрокуратури Сергій Горбатюк не береться прогнозувати рух провадження, відкритого щодо колишнього глави фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександра Єфремова. Про це він сказав в інтерв'ю "Громадському радіо", передає «Є!»

Горбатюк зазначив, що розслідування у цій справі безпосередньо контролював генпрокурор Юрій Луценко.

Провадження дійсно було у нас в департаменті, але його розслідування напряму керувалося генеральним прокурором, тобто слідчі звітували йому, а не мені. Ця справа не має відношення до Майдану. Це вже події післямайданівські, тому я тут не можу говорити ні про перспективи, ні про докази, ні про подальший рух цього провадження, – зазначив Горбатюк.

За його словами, розслідуванням захоплення адмінбудівель луганської і донецької СБУ займається не ГПУ, а слідчі підрозділи СБУ.

Я доповідав генпрокурору про те, що ці справи, для того, щоб досягти якісного результату, мають розслідуватись разом або ж скоординовано, – зазначив керівник департаменту спецрозслідування ГПУ.

На запитання, якою була відповідь Луценка, Горбатюк відповів:

Він погодився, але, наскільки мені відомо, поки що частина проваджень щодо проведення референдуму і захоплення адмінбудівель розслідується в Луганській області, частина – в Донецькій області, частина – в Головному слідчому управлінні СБУ, а по Єфремову – у нас.

На думку Горбатюка, це не впливає позитивно на якість цих проваджень.

Має бути єдиний центр координації усіх цих розслідувань і, певно, в слідстві СБУ, так як це саме їх підслідність, – зазначив він.
Читайте також: СБУ затримала у Дніпрі адміністраторку сепаратистських груп у соцмережах (відео)