Суспільство
4 листопада 2016
Російський депутат попросив прокуратуру перевірити Поклонську на екстремізм
Депутата обурило те, що Поклонська порівняла Леніна з Гітлером.
news-image

Депутат Орловської облради Руслан Перелигін направив в Генеральну прокуратуру РФ заяву з проханням перевірити висловлювання депутата Держдуми Наталії Поклонської на екстремізм. Про це в п'ятницю, 4 листопада, повідомляє інформаційне агентство «Орелград», передає «Є!»

Приводом став допис в її блозі, в якому Поклонська порівняла Володимира Леніна з фюрером нацистської Німеччини Адольфом Гітлером. Це, за словами, Перелигіна, блюзнірство.

Блюзнірство порівнювати апологета голокосту Гітлера і Леніна. Останній почав електрифікацію нашої країни, дав можливість жителям отримувати знання, ніс ідеї рівності всіх людей, - вважає Перелигін.

Автор заяви окремо відзначив, що йому сумно чути такі висловлювання від людей, що засідають в Держдумі.

Потрібно бути уважнішими у висловлюваннях, так як саме з подібних гасел в Україні почалася широкомасштабна компанія зі знесення пам'ятників Леніну, - говорить політик.

3 листопада Поклонська опублікувала в блозі пост, в якому назвала імператора Миколу II  державним діячем, якого "найбільше  оббрехали". Те, що «недолюдки двадцятого століття», до яких вона, зокрема, віднесла Леніна і Гітлера, не викликали такого відторгнення, як останній російський імператор, депутат назвала парадоксом.

Приводом для заяв став фільм Олексія Учителя «Матильда», присвячений відносинам Миколи Другого (на той момент він ще не був імператором) з балериною Матільдою Кшесинською. Поклонська направила генпрокурору Росії Юрію Чайці запит про перевірку картини. За її словами, про це просили громадські активісти.

Читайте також: У Москві відкрили пам'ятник київському князю Володимиру (фото)