Події
4 листопада 2016
Незаконні дії поліцейських, що затримали волинського депутата (відео)
Поліцейський вже притягнутий до дисциплінарної відповідальності.
news-image

Володимир-Волинський міський суд визнав незаконними дії поліцейських, що затримали та відвезли у міськвідділ головного інженера "Володимир-Волинськтеплокомуненерго" та депутата міськради Ярослава Жука через підозру, що він перебуває в стані алкогольного сп'яніння, передає «Є!».

Таке рішення суд прийняв 2 листопада, - повідомляє депутат Волинської облради Костантин Зінкевич.


На підприємстві Жука затримали після того, як директор підприємства Алла Рубанова, за її словам, відчула запах алкоголю від Жука та, ймовірно, викликала поліцію. Проте пізніше виявилося, що у крові Жука алкоголь не виявили.

Також його намагалися притягнути до відповідальності за дрібне хуліганство та злісну непокору працівникам поліції. Йдеться про те, що Жука фактично несли до автомобіля, щоб доправити на перевірку на вміст алкоголю в крові.

Проте суд визнав, що в діях Жука відсутній склад адмінправопорушення, бо "його було заримано без достатніх підстав, оскільки правопорушення він не вчиняв, особа його була відома та встановлена, а даних про неможливість складання протоколу про адміністративне паравопорушеня на місці вчинення правопорушеня не здобуто".

Поліцейський, який складав протокол, вже притягнутий до дисциплінарної відповідальності за даними службового розслідування.

Ярослав Жук вважає, що "внаслідок протиправних дій поліції було заподіяно шкоду його здоров'ю та підірвано ділову репутацію. Вважає, що дана подія була замовною і розголошена через засоби масової інформації з метою його дискредитації".