Події
6 листопада 2016
Яценюк боїться подавати е-декларацію - політолог
Зволікання підвищує ризик початку розслідування
news-image

Колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк боїться подавати електронну декларацію, але зволікання для нього підвищує ризик порушення антикорупційного розслідування щодо екс-прем'єра.

Таку думку висловив директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник на прес-конференції в інформаційному агентстві ГолосUA, передає «Є!».

Те, що Яценюк не подав (е-декларацію - ред.) Говорить про те, що він боїться, він не готовий до оцінки своїх активів і чекатиме 1 квітня, коли він буде зобов'язаний її подати. І чим пізніше він подасть свою декларацію, тим складніше йому буде виправдовуватися і тим більша ймовірність того, що проти нього може бути порушена антикорупційне розслідування , - зазначив політолог.

При цьому Р. Бортник підкреслив, що для екс-прем'єра склалася «надзвичайна» ситуація, оскільки А. Яценюк прийшов на держслужбу в віці 21 року, і з тих пір перебував на ній без перерв, тому легалізувати умовний «мільярд» йому буде вкрай складно .

На думку експерта, було б логічно, якби А. Яценюк подав свою декларацію з першою хвилею чиновників, оскільки він двічі очолював уряд при нинішньому Президентові України Петра Порошенка.

Нагадаємо, 30 жовтня закінчився термін подачі електронних декларацій чиновників в Україні. Раніше повідомлялося, що колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заповнить електронну декларацію протягом 60 днів з початку другого етапу подачі е-декларацій - до 1 квітня 2017 року.