Політика
7 листопада 2016
Гройсман заявив, що готовий взяти під особистий контроль ситуацію в Одеській області
Прем'єр заявив, що його дуже хвилює ситуація в області.
news-image

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман візьме під особистий контроль ситуацію на Одещині після відставки голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі, передає «Є!», посилаючись на Facebook Гройсмана.

"Мене, як прем'єр-міністра України, зараз найбільше хвилює ситуація в Одеській області. Відповідно до чинного законодавства, якщо президент задовольнить заяву голови ОДА, принаймні місяць після цього триватиме конкурс на призначення нового голови. Хочу зі свого боку запевнити одеситів, що поки область залишатиметься без першого керівника регіону, ситуація на Одещині буде на моєму особистому контролі", - повідомив він.
"Голова Одеської ОДА Саакашвілі сьогодні заявив, що йде у відставку. Що ж, це його право і його рішення. Не буду ані критикувати його, ані захищати", - наголосив Гройсман.

Нагадаємо, сьогодні, 7 листопада, Саакашвілі оголосив про свою відставку. Він наголосив, що президент України Петро Порошенко не дотримується своїх обіцянок, а Адміністрація президента просуває на місця голів районних адміністрацій старих корупціонерів. Саакашвілі не збирається їхати з Одеси через "свої справи".

Президент України Петро Порошенко підпише відставку очільника Одещини Міхеіла Саакашвілі, якщо відповідне подання надійде від Кабміну.

Кабінет міністрів готовий узгодити заяву про відставку голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеіла Саакашвілі. Документи з заявою про відставку ще не надійшли до Кабінету міністрів. Коли вони надійдуть, і якщо Міхеїл Саакашвілі не передумає, то уряд готовий дати своє погодження, однак рішення про звільнення з посади голови обласної державної адміністрації є прерогативою президента.