Україна
8 листопада 2016
В Україні є повний цикл виробництва ракет,- голова РНБО
Ми повинні себе захистити, бо якщо ми не можемо зробити це в кількісному показнику, значить, повинні - в якісному.
news-image

Ракетна програма України на сьогоднішній день включає повний цикл виробництва.

Про це в інтерв'ю Соні Кошкіній розповів голова Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, інформує «Є!» з посиланням на УНІАН.

"Ми сьогодні почали виробляти українські ракети, всі складові елементи яких виготовляються також в Україні. Не багато країн мають повний цикл такого виробництва! Останні випробування показали не просто високу якість наших ракет, але і те, що вони краще від російських аналогів. Це важливо. Виробництво ракети - це не тільки розробка корпусу, бойової частини, пускової установки і системи управління, це ще й тверде ракетне паливо. Його виробляють лічені країни", - зазначив Турчинов.

Разом з тим, в цілях безпеки глава РНБО не став розповідати, де саме і як давно ракетне паливо виробляється в Україні.

 "Наша ракетна програма включає повний цикл виробництва. Це - колосальна робота, проведена нашими вченими, конструкторами, інженерами. Сьогодні ми відновлюємо втрачені позиції України як держави, що володіє сучасними ракетними технологіями. При цьому – це не тільки військова тематика, але і мирний космос", - розповів Турчинов.
"Ми повинні себе захистити. Якщо ми не можемо зробити це в кількісному показнику, значить, повинні - в якісному. Наша зброя повинна перевершувати те, чим нам загрожує ворог. І в цьому плані належить створити ще дуже і дуже багато. Нас позбавили потужного ядерного потенціалу третього у світі - в обмін на фіктивні гарантії безпеки, які нічим і ніким не підтверджені. У нас немає іншого виходу, як захищати себе самим. А без сучасного, нового, якісного зброї це практично неможливо", - резюмував глава РНБО.