Інтернет
15 грудня 2014
Cтаршокласник заробив на біржі 72 мільйони доларів
Cтаршокласник з нью-йоркського району Квінс - 17-річний Мохаммед Іслам (Mohammed Islam) - сколотив на біржі 72 мільйони доларів.
news-image

Він досяг такого рівня доходу, дистанційно торгуючи акціями під час своїх обідніх перерв, пише «Єдність.інфо» із посиланням на газету «Нью-Йорк пост».

Мохаммед і два його товариша планують у червні наступного року відкрити свій хедж-фонд. Час створення власної компанії пов'язане з повноліттям випускника школи, що дозволить йому отримати ліцензію брокера. Три товариші поставили собі мету заробити на біржовій торгівлі мільярд доларів до кінця наступного року.

Поки троє майбутніх брокерів люблять обідати в кафе «Морімото», де замовляють свіжий яблучний сік і порції ікри по 400 доларів. Мохаммед поки не може знайти гідного застосування свого капіталу. Він купив собі автомобіль BMW, але не має прав, щоб сісти за кермо. Школяр орендував дорогу квартиру на Манхеттені, але батьки проти його переїзду.

Перший досвід біржових спекуляцій Іслам отримав ще в дев'ятирічному віці. Тоді його операції принесли збиток, і він зізнається, що це стало для нього уроком. Після цього він серйозно почав вивчати економіку.

Ідеалом для економічного вундеркінда є мільярдер Пол Тюдор Джонс, засновник Tudor Investment Corporation, що вважається найбільшим гравцем на фондовій біржі. Бізнесмен займає 108-е місце в списку найбагатших американців.