Наука та технології
9 листопада 2016
BMW готує до випуску новий електрокар і5
Інтерес BMW до електричного кросовера не випадковий
news-image

У компанії BMW задоволені продажами гібридної та електричної лінійки i — туди входять хетчбек i3 і ефектне купе i8. А тому кількість i-моделей буде збільшуватися. Першим з'явиться родстер на базі i8 — прем'єра повинна відбутися у 2018 році, а силовий агрегат він, ймовірно, успадкує від закритої версії. Як відомо, i8 оснащується гібридною установкою з електродвигуном і трициліндровим бензиновим турбомотором (сумарна потужність — 231 к. с.).

Повідомляє «Є!».

Але це вже не секрет, як і те, що наступна повністю нова модель лінійки i з'явиться в 2021-му — раніше інформація була підтверджена головою BMW Гаральдом Крюгером. Британці припускають, що це буде повністю електричний кросовер, який назвуть BMW i5. Інтерес BMW до електричного кросовера не випадковий — по-перше, попит на них продовжує зростати, а виробнику вони приносять більше прибутку. А головне, що там достатньо місця для розміщення більш ємних батарей, і їх маса не настільки критична, як, наприклад, для спорткупе. Тим більше, в BMW зможуть компенсувати вагу використанням легкого вуглепластику в конструкції — його виробництвом займається спільне підприємство BMW і SGL Carbon в США. Але навіщо тягнути до 2021 року?

Причини не лише в тому, що BMW хоче оснастити i5 найсучаснішими акумуляторами і електродвигунами, але і в її широкій здатності до автономного управління. Навряд чи i5 буде їздити без водія, але, швидше за все, виявиться однією з найбільш прогресивних автомобілів марки BMW.

Читайте також: Названі найдорожчі автомобільні марки в світі