Київ
10 листопада 2016
У столиці з'явилися бульвар Вацлава Гавела та Литовський сквер
У Києві перейменували бульвар, 3 вулиці та найменували сквери.
news-image

Для вшанування пам᾽яті видатних діячів сьогодні депутати Київради підтримали перейменування бульвару Івана Лепсе на бульвар Вацлава Гавела (у Солом᾽янському районі), вулиці Софії Перовської – на вулицю Євгенії Мірошниченко (у Шевченківському) та вулиці Перспективної – на вулицю Ігоря Брановицького (у Печерському), передає «Є!» із посиланням на прес-службу КМДА.

За словами керівника апарату КМДА Володимира Бондаренка, зазначені перейменування пройшли всі необхідні процедури, зокрема громадське обговорення. Наприклад, перейменування вулиці Перспективної підтримали 80% киян, що взяли участь у його обговоренні.

Окрім того, безіменну площу на перетині вулиць Маршала Малиновського та Добрининської у Оболонському районі названо площею Леоніда Телятникова, який захищав українців під час ліквідації аварії на Чорнобильської АЕС.

Також скверу на перетині Стратегічного шосе та проспекту Науки в Голосіївському районі присвоєно назву «Сквер імені волонтерів АТО», а скверу на Володимирському проїзді, 1 – назву «Литовський».

За інформацією Департаменту фінансів КМДА, перейменування не потребує додаткового виділення коштів із міського бюджету.

Читайте також: Сьогодні у Києві відкриють пам’ятник Анні Ярославні
Читайте також: Українка створила новорічний дизайн для чашок Starbucks
Читайте також: Експерти повідомили, хто із росіян може перемогти на «Євробаченні-2017»