Суспільство
11 листопада 2016
Водіїв чекають нові зміни
Безпека на дорогах понад усе
news-image

Українські чиновники вирішили активніше займатися безпекою на дорогах.

На засіданні уряду 9 листопада була створена Міжвідомча робоча група з реформування державної системи безпеки дорожнього руху.

Головне завдання Міжвідомчої групи – створювати пропозиції для реформування державної системи безпеки дорожнього руху. Учасники групи розроблятимуть законодавчі акти, давати пропозиції щодо реструктуризації органів, які відповідають за порядок на українських дорогах.

До складу Міжвідомчої групи з безпеки руху увійшли практично всі керівники державних органів, які мають причетність до порядку на дорогах. Це міністр інфраструктури (який став головою групи), заступник міністра МВС, міністри охорони здоров’я, освіти та їхні заступники, голови державних служб із безпеки на дорогах, з надзвичайних ситуацій, заступник керівника національної поліції, народні депутати України, представники неурядових організацій.

Співголовою Міжвідомчої групи став народний депутат Ігор Діденко, голова підкомітету парламенту з безпеки дорожнього руху.

За словами Ігоря Діденка, створення цієї групи стало першим кроком держави для наведення ладу на дорогах і виконання рішень парламентських слухань з безпеки дорожнього руху, а також створення загальнодержавної Концепції безпеки на дорогах. Це перший крок до вирішення завдання зниження смертності на дорогах країни до 2020 року на 30%.
Читайте також: У Києві встановлять перші 300 камер відеоспостереження задля безпеки містян