Меркель виступає за відновлення переговорів по "Південному потоку"
Після зустрічі з болгарським колегою Бойко Борисовим, канцлер ФРН Ангела Меркель похвалила Росію, назвавши її надійним партнером у газовій сфері.
news-image

Німеччина і Болгарія виступають за проведення нових переговорів з Росією про будівництво газопроводу "Південний потік", заявила канцлер ФРН Ангела Меркель. Це повинно відбуватися на підставі низки двосторонніх договорів, які Москва уклала з ЄС у період з 2006 року, в тому числі, з Болгарією, передає «Єдність» із посиланням на DW.

На думку Меркель, всі відкриті питання, пов'язані із зупиненим Росією проектом, повинні бути "тверезо" розглянуті. Євросоюз, в принципі, ніколи не висловлювався проти будівництва "Південного потоку", зазначила Меркель.

Прем'єр Болгарії в свою чергу повідомив, що має намір підняти тему газопроводу на саміті ЄС. За словами Борисова, Софія зацікавлена в проекті і сподівається на фінансову підтримку для того, щоб стати газорозподільним центром на південному заході ЄС.

Крім того, Меркель похвалила надійність Росії як економічного партнера, зокрема, у газовій сфері. "У німецької економіки хороший досвід у відносинах з Росією як з надійним партнером", - заявила канцлер.

Незважаючи на всі політичні розбіжності, мова зараз йде про те, "що ми продовжимо доводити цю надійність", зазначила Меркель. Вона також повідомила, що нові економічні санкції щодо Росії, ймовірно, не будуть прийняті на саміті ЄС.